Policajtom usmrteným počas služby odhalili v Prešove pamätnú tabuľu

23.04.2007 Prešov

Prešov 23. apríla (TASR) - Policajtom z obvodu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) SR v Prešove, ktorí zahynuli pri plnení služobných povinností, odhalili dnes pamätnú tabuľu. Nachádza sa v budove sídla KR ...
Pietna slávnosť sa konala za účasti manželiek troch zo štyroch policajtov, ktorých fotografie sú oddnes na posvätenej tabuli. Riaditeľ KR PZ František Leško na margo svojej iniciatívy pre TASR uviedol, že videl podobné tabule \"na iných krajských riaditeľstvách a na samotnom Prezídiu Policajného zboru\". Dodal, že \"je veľmi úctivou vo vzťahu k tým, ktorí položili životy v prospech služby\".
Spomienka v Prešove sa týka nadpráporčíka Milana Šalamona, ktorý zahynul v roku 1991 v Prešove, poručíka Vladislava Romana, zomrel v apríli 1997 v katastri obce Litmanová, plukovníka Jána Vachalca, ktorý skonal na mieste nehody pri Malcove neďaleko Bardejova v marci 1999 a kapitána in memoriam Mariána Čisárika. Zahynul pred vyše rokom na diaľnici za Popradom. Všetci boli obeťami dopravných nehôd počas vykonávania služobných povinností, pričom zrážky vyvolali iní účastníci dopravnej premávky.
Vdova Marta Šalamonová pre novinárov po pietnom akte povedala, že ona a jej tri deti ťažko znášali skon manžela a otca. \"Zmierili sme sa s tým, \" dodala so slzami na krajíčku, pretože \"život ide ďalej\".
 

Vyberte región